Kluis kiezen?

Hier vind je de meest gestelde en belangrijkste vragen bij de aanschaf van een kluis. Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag verder.

 

Wat betekent inbraakwerendheid bij een kluis?

Een inbraakwerende kluis kopen? Goed idee! Een inbraakwerende kluis is speciaal ontworpen om kostbaarheden (inhoud) te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. De mate van bescherming ofwel de weerstand wordt bepaald door de metaaldikte, het soort metaal, aantal sloten en andere vertragende factoren die in de wanden en deuren zijn gebouwd. De mate van weerstand tegen aanvallen van buitenaf wordt ook wel uitgedrukt in de indicatie waardeberging. Dit geeft aan welke waarde de verzekeraars... Lees meer

 

Wat betekent brandwerendheid bij een kluis?

Een brandwerende kluis is gebouwd om de inhoud gedurende een bepaalde tijd te beschermen tegen de gevolgen van brand. De correcte namen inbraakwerende kast en brandwerende kast zijn helaas te lang voor dagelijks gebruik, en zijn dan ook afgekort naar brandkast of kluis. Niet alle informatie kan op dezelfde manier opgeborgen worden, er is een verschil tussen papier en datadragers. Lees meer

 

Hoe worden de kluizen en lockers geleverd?

Alle kluizen, brandkasten en lockers worden binnen Nederland (exclusief de Waddeneilanden), België en Luxemburg altijd gratis geleverd.

De gratis levering van de kluizen en brandkasten vinden standaard plaats op de begane grond, net achter de eerste sluiting, zonder enig verticaal transport op of bij het afleveradres. (Wanneer de toegangsdeur te smal is voor aflevering, wordt uw bestelling voor de deur afgeleverd.)

Omdat een aantal kluizen niet met een standaard pakketdienst verstuurd wordt, kan het zijn dat er contact met je wordt opgenomen om een afleverdag en tijd af te spreken. (Dit is niet altijd het geval).

Doorgaans is de levertijd 2-4 werkdagen. Lichtere kluizen worden met een standaard pakketdienst verzonden. Grotere en zwaardere kluizen, brandkasten en lockers worden met een speciale vervoerder verzonden. Het afleveradres dient dan ook altijd per vrachtwagen bereikbaar te zijn.

Ook is het mogelijk om de kluis op de juiste plek in je woning of bedrijfspand te plaatsen en te verankeren Lees meer