ECB-S: European Certification Board - Security De Europese partner voor veiligheid met hoge kwaliteit.

Een belangrijk deel van het assortiment van kluizen24.nl is gecertificeerd door het ECB-S. Het ECB-S keurmerk is dé toonaangevende certificeringsinstantie voor brandwerende en inbraakwerende kluizen en kasten.

Het ECB-S keurmerk staat voor kwaliteitsgarantie met betrekking tot veiligheidsproducten zoals kluizen, brandkasten, kluisruimtes, data safes en kluis sloten. Deze kwaliteitsgarantie is herkenbaar door het keurmerk, dat als duidelijk zichtbaar metalen plaatje op iedere gecertificeerde kluis is aangebracht. Bij kluizen en brandkasten bevindt dit metalen plaatje zich vaak aan de binnenkant van de deur.

ECB-S gecertificeerde kluizen beschikken over een optimale prijs-/kwaliteitsverhouding. Deze safes onderscheiden zich in hoge mate van niet-gecertificeerde kluizen of kluizen met onbekende certificaten.

ECB-S werkt uitsluitend met geselecteerde keuringslaboratoria in Europa. Alleen deze kunnen aan de hoge kwaliteitsnormen voldoen en zodoende een keurmerk afgeven dat in overeenstemming is met de Europese normen.

Het ECB-S keurmerk zorgt ervoor dat nare verrassingen in geval van schade worden voorkomen. Verzekeraars vertrouwen op de hoge kwaliteitsgarantie die de gecertificeerde producten met zich meebrengen. Verzekeraars vragen ook steeds meer om een ECB-S gecertificeerde kluis.

Bij kluizen en brandkasten die gecertificeerd zijn door het ECB-S kunt u vertrouwen op een:

  • onafhankelijk geteste en gecertificeerde kluis
  • gelijkblijvende en gecontroleerde kwaliteit
  • optimale prijs-/kwaliteitsverhouding
  • vrijwel gegarandeerde acceptatie door verzekeraars

ECB-S label

Wanneer een kluis getest en gecertificeerd is, ontvangt de fabrikant een certificaat. Hiermee is de  fabrikant gemachtigd om een type-plaatje aan te brengen aan de binnenkant van de kluis.  Het ECB-S label geeft u meer informatie over het bouwjaar, certificaatnummer, gewicht,  serienummer, de weerstandsklasse en volgens welke brand- en inbraakwerende normeringen de  kluis is getest.

ECB-S en verzekeraars

Het ECB-S keurmerk zorgt ervoor dat nare verrassingen in geval van schade worden voorkomen. Verzekeraars vertrouwen op de hoge kwaliteitsgarantie die de gecertificeerde producten met zich meebrengen. Verzekeraars vragen dan ook steeds vaker naar een ECB-S gecertificeerde kluis.

Meer informatie over de inbraakwerende certificaten vind je hier

Meer informatie over de brandwerende certificaten vind je hier